Coconut Monday

CONTACT
Heb jij een unieke reis gemaakt? En zou jij deze toffe reisroute met anderen willen delen? Word gastschrijver bij Coconut Monday! Volg ons op Instagram en stuur direct een mailtje naar info@coconutmonday.nl met een korte beschrijving van jouw reis. Wie weet staat jouw reisroute binnenkort op de website!
Follow Us
Image Alt

Coconut Monday

OUR STORY

Coconut Monday is het online platform voor jouw inspiratie en reisroutes! Dit idee is ontstaan uit een persoonlijke behoefte naar praktische reisinformatie gecombineerd met onze liefde voor reizen.

Welke bus neem je in Sri Lanka? Waar pak je de beste surfgolven in de Filipijnen? En welke autoroute is een aanrader in Lanzarote?
Coconut Monday helpt jou op weg!

ABOUT US

STEFFANIE

Als model reist Steffanie al ruim tien jaar de wereld rond en heeft zij al vele mooie plekken bezocht. Ook in haar vrije tijd is reizen één van haar favoriete bezigheden, het liefst een tikkeltje avontuurlijk. Een meerdaagse trekking door de bergen van Nepal of paardrijden door het binnenland van Marokko. Daarnaast is zij door haar jeugd in Zeeland veel op het strand te vinden. De dag afsluiten met je voeten in het zand, is het beste wat er is! Naast haar werk als model werkt Steffanie al zeven jaar als leerkracht op een school voor langdurig zieke kinderen. Zij ervaart op school wat de essentie van het leven is, een gezond lijf betekent vrijheid!

 

In september 2018 gaat een langgekoesterde droom in vervulling: samen met Matthijs een wereldreis maken. Via Zuid Amerika reizen zij naar Nieuw Zeeland, Tonga, Australië om vervolgens vijf maanden door Azië te trekken.

SLEEP

Kikili House in Galle is een magische plek om te slapen. Naast de prachtige tuin en de waanzinnige kamer is het ontbijt en diner fantastisch! Je waant je in een paradijsje.

food

In Sri Lanka worden de pannenkoeken van kokosmeel gemaakt en geserveerd met verse kokosrasp en honing. In één woord; Goddelijk!

DREAM

Bay Rouge op Sint Maarten is mijn ultieme plek om weg te dromen. Snorkel tussen de honderden gekleurde visjes en haal een smoothie met vers fruit bij Gus Beach Bar.

PLAY

Het maakt niet uit op welke plek ik ben, ik huur altijd een fiets. Of het nou Bangkok, Valencia of Borneo is. Al fietsend kom je vanzelf op de leukste plekjes terecht.

MATTHIJS

Nieuwsgierig naar nieuwe avonturen zegt Matthijs vol overtuiging zijn baan als sales en marketing manager op om zijn diepgewortelde ambitie waar te maken, een wereldreis! Ambitie betekent voor Matthijs niet per definitie aan de top willen staan. Hooguit als het gaat om de top van Mount Fuji in Japan of een mooie golf in Sri Lanka.

 

In zijn jeugd ging hij al graag opzoek naar nieuwe avonturen tijdens de vele kampeervakanties aan de kust van Frankrijk. Elke dag lekker surfen, voetballen, barbecueën en fotograferen. Het vastleggen van andere culturen inspireert hem het meest. Van rauwe zwart-wit fotografie tot kleurrijke portretten. Door een langere periode te reizen en afstand te nemen van het dagelijkse leven in Nederland, voelt het voor Matthijs dat hij bij terugkomst voor de tweede keer mag kiezen wat hij wilt worden. Go big or go home!

SLEEP

Het was waanzinnig om gewekt te worden door honderd soorten vogels in het Sepilok Forest Edge Resort in Sandakan, Borneo.

food

Mijn guilty pleasure. Een black angus burger met avocado en kaas op een brioche bun in het bruisende Bangkok.

DREAM

Gewapend met mijn fotocamera in mijn hand kan ik uren lang opgaan en verdwalen in de eindeloze straten van Tokyo.

PLAY

Met mijn golfsurfboard eindeloos spelen in de beach break bij Caleta de Famara op Lanzarote en afsluiten met een koud biertje op het strand.

SAMMY

Sammy is net als Matthijs en Steffanie een gezelligheidsdier. Ze omringt zich graag met zo veel mogelijk mensen. Is er niemand thuis? Dan gaat ze op pad om de gezelligheid op te zoeken.

 

Maar slapen is haar grootste talent, zo’n drieëntwintig uur per dag gesitueerd op verschillende plekken in het huis.

SLEEP

All day